Korkealaatuiset

Märkälaastit

Märkälaastit viimeistellään työmaalla käyttövalmiiksi laastiksi lisäämällä sementti. Soveltuu erinomaisesti julkisivuille ja muihin erilaisiin rappauskohteisiin.  Toimitus työmaalle irtokuutioina tai suursäkeissä.

Valmistus ja toimitukset

Laastit valmistetaan kuivasammutetusta kalkista tai erikseen tilattaessa märkäsammutetusta kalkista ja lajitelluista runkoaineista. Laasteissa runkoaineilla ja sen koostumuksella on ratkaiseva merkitys tuotteen ominaisuuksiin. Siksi runkoainelajitteet valitaan ja yhdistellään huolella. Hienoimmat runkoainelajitteet ovat tarkkuusseulottuja, jotta laastien ominaisuudet pysyisivät mahdollisimman tasaisina. Koska Suomessa ei ole tällä hetkellä rappausta käsitteleviä normeja tai standardeja, noudatamme laastien valmistuksessa saksalaisia rappausta käsitteleviä normeja DIN 18550 Teil 2.

Laasteja toimitetaan joko irtokuutioina, pienin toimituserä on 1 kuutiometri ja suurin 14 kuutiometriä, tai pakattuna suursäkkeihin, koko n. 1300 kg. Laastia on saatavissa myös pienpakkauksissa à 35 kg.

sävytetyt

Jalolaastit

Värilliset jalolaastit valitaan HYB-värikartan mukaan tai värisävy voidaan tehdä yksilöllisesti väripalvelumme kautta. Tällöin värisävy haetaan koerappauksin. Märkälaasteissa käytetään väripigmenttejä, jotka kestävät emäksisyyttä ja säärasituksia. Tarjolla oleva sävyvalikoimamme on kattava. Lisäsävyjä on mahdollista teettää sekoittamalla eri pigmenttejä keskenään.

kestävät

Terastilaastit

Terastilaastit voidaan valmistetaan joko tilaajan toimittaman mallin tai valmiiden malliemme mukaan. Laasti sisältää useita eri kiviaineslaatuja sekä kiillettä ja kalkkia. Terastilaastiin lisätään sementti työmaalla ohjeiden mukaan. Laastin levittäminen on erikoistyötä, joka edellyttää kokemusta terastirappauksen tekemisestä.