Laadukkaat kalkkituotteet

Kalkkimaalit

HYB -kalkkituotteissa käytetään lähtöraaka-aineena korkealaatuista norjalaista Verdalin poltettua kalkkia. Perinteisiä ja korkealaatuisia kalkkimaaleja mm. käytetään kulttuurihistoriallisissa kohteissa, kellareiden ja maatilarakennuksien valkaisuun.

Kalkkisementtimaalit

HYB -kalkkimaalista valmistetaan kalkkisementtimaalia lisäämällä ennen käyttöä ohjeen mukainen määrä valkosementtiä. Tällöin kalkkimaalista valmistetaan alusrappauksen sementtimäärä huomioiden kalkkisementtimaalia. Kalkkisementtimaali voidaan pigmentoida kuten kalkkimaali.

Kalkkipasta

Kalkkipastaa käytetään kalkkimaalin, kalkkiveden ja kalkkilaastin valmistukseen. HYB-kalkkipasta valmistetaan poltetusta kalkista märkäsammutusmenetelmällä. Lähtöraaka-aineena on Verdalin poltettu kalkki. Sammutusprosessin jälkeen kalkkipasta siirretään jäähtymään ja ”vanhenemaan” ilmatiiviisiin astioihin. HYB-kalkkipasta on puhdas, lisäaineeton luonnontuote. Pakkauskoot 25 ja 800 kg.

> Kalkkipastan käyttöohje

 

Kalkkivesi

HYB-kalkkivettä käytetään kalkkimaalin ja kalkkipastan ohentamiseen. HYB-kalkkivesi valmistetaan tehtaalla tarkasti sekoittamalla oikeassa suhteessa kalkki ja puhdas vesi. Seoksen annetaan seistä kunnes puhdas ja kirkas vesi on erottunut seoksen pinnalle. Tämä ns. kalkkivesi otetaan talteen ja pakataan ilmatiiviisti. Pakkauskoot 20 ja 1000 litraa.